Bahçe peyzajı Rulo Çim Uygulamaları

Rulo Çim Uygulamaları

Diyelimki  çimlendirmek istediğiniz bir arazi var bu  araziyi bir günde rulo çim uygulamasıyla tamamen çimlendirmemiz istiyorsunuz bu rulo çim uygulamasıyla mümkündür.Rulo çimler  yüksek kalitede çimin kalıplanarak, çimlendirilmek istenen alana montajın yapıldığı vejetatif  bir yerleştirme yöntemidir. 

Rulo çim aşamaları anlatmak istedik:

1. Toprağın hazır hale getirilmesi:

Çim yaz aylarında çok su ister bu nedenle  arazinin eğimi ve düz olmasıyla ilgili rulo çim uygulaması öncesinde bahçe eğiminin ayarlanması gerekmektedir. Bahçenin eğimi sulama esnasında  su gölleri oluşturmamalı su almayan alanlar da olmamalıdır. Çünkü su göllenen yerlerde çim daha canlı olacak . Suyun az ulaştığı yerde ise sararan çim alanları olacaktır. Bu nedenle su akışının dengeli olduğu bir su dağılım alanı yapmak gerekir. Varsa yabani otların sökülmesi arazini çeşitli araçlarla havalandırılması ve dengelenmesi gerekmektedir. 
Toprağınızın, gerekiyorsa pH değerini düzeltmek için mevcut pH değerini öğrenmelisiniz. Gerek görülüyorsa topraklar zirai kireç ilave edilerek geliştirilebilir. Bunu bir uzman kontrolünde yapmanızı öneriirz . 

2. Sulama sisteminin planlanması :

Rulo çim uygulamaları başlamadan önce toprak düzenlenmesi yapılır sonrasındaki basamak ise sulama sistemlerinin hazırlanması arazini eğimine göre kullanacak suyun basıncı fiskiye sistemleri ve otomatik sulama sistemlerinin planlanması gerekmektedir. Bahçenin genişliği eğimi , bahçenin köşeli kenarlarına kadar ince bir hesap yapılması gerekmektedir. 

3. Rulo çimin serilmesi rulo çim uygulaması :

ilk iki aşamanın ardından toprak ve çim için otomatik sulama sisteminin  hazırlanmasının ardından rulo çim uygulamasına başlanır. Rulo çim uygulmaları için bahçenin en uzun  kenarlarından  başlanarak rulo çim uygulamalarına başlamak gerekmektedir. Rulo çim uygulamaları için uygulama aşamasında rulo çimleri iyice sıkıştırmak gerekmektedir. 

4. Rulo çim uygulaması çim kesimi:

Rulo çim uygulaması ardından büyüyen gelişen çimleriniz düzenli olarak kesilmelidir. Çim kesimi 4 cm kadar  kesim gerektirmektedir. Çim kesimi yapılacağında hava durumu da dikkate alınmalıdır. Sıcak havalarda ve daha çok akşam üzeri bu işlemin yapılması daha doğru olacaktır.Çimler biçildikten sonra muhakkak sulanmalıdır. Bu işlem çimlerin sararmaması için çok önemlidir.Çimlerin sulanmasında da güneşli bir hava olmaması önemlidir.

Pera Peyzaj Olarak Ankara bölgesinde hazır çim uygulamaları için bahçenizin hazırlanmasından , rulo çim uygulmaları otomatik sulama sistemi ve  bahçenizin periyodik bakımına kadar   tüm hizmetleri vermekteyiz . 

Size nefes aldıracak, ailenizle ve misafirlerinizle unutulmaz anlar yaşatacak bahçe tasarımlarımıza bahçe mobilyası, bahçe aydınlatması, barbekü, kamelya, masa, sandalye, çit ve dekoratif tel gibi seçeneklerle ihtiyaçlarınıza anında yanıt veriyoruz.
Kaya Bahçesi uygulaması, bahçe peyzajında çok önemli yer tutan; bahçenize göz alıcı bir tablo görünümü vererek yeşil alanlarınıza hareket kazandıran seçenekler arasındadır. Tamamen doğal taş, bitki ve materyaller kullanarak hazırladığımız kaya bahçesi uygulaması bahçenize çok şık bir hava katacaktır. 
Ankara peyzaj firması olarak ağırlıklı olarak hizmet verdiğimiz Ankara peyzaj Çayyolu peyzaj İncek, peyzaj Beysukent, peyzaj Bilkent, Angora, Bağlıca gibi lokasyonlarda özgün çalışmalara imza attık.
 

KURUMSAL

Hakkımızda

Misyonumuz

Vizyonumuz